Biografia - Web Oficial Tesa

Tesa
Vaya al Contenido
  
Tesa

Tesa és una rapera del poble d' Almussafes (València) amb un estil únic que l´ha portada a liderar una escena urbana valenciana en creixement i expansió constants. Pionera de l'escena del rap valencià, la seua música combina el hip hop clàssic amb altres influències de la música urbana, amb música electònica i a l'últim disc amb molta música tradicional.

Es va donar a coneixer amb la cançò "Rebesnéts del tio Canya", que forma part del seu primer treball anomenat "Al-Tesa" que va editar junt al productor valencià Loren D. Formen part del mateix cançons com "Dones" que suma més d'un mil.lió de reproduccions a les diferents plataformes i que forma part de la banda sonora a la serie de televisió "Les de l'hockey" actualment disponible a la plataforma Netflix.

Amb el seu segon album, anomenat "Rural" i realitzat junt al productor Mark Dasousa rep el guardó al millor disc de hip-hop en els Premis Ovidi 2019 i guanya també el guardó com a millor disc de música urbana en la segona edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. En aquest disc Tesa combina amb el seu talent i destresa habitual el rap amb una forta dossi de música electrònica oferint un disc fresc i molt ballable. Forma part d'aquest album el tema "El amor no duele", un cant contra la violència de gènere a ritme de technorumba que apareix a la película de la productora espanyola Filmax "Donde caben dos". Dóna títol al disc la cançò "Rural" on es defensens les virtuts de ser de poble.  

"Rap d'arrel" és l'últim treball de la rapera valenciana, en aquesta ocasió junt al productor Pere Ródenas. En aquest album es combina magistralment el rap amb el folklore valencià. L'u, l'u i dos, l'u i dotze, cants de batres o seguidilles no es resisteixen a esta barreja tan peculiar. Destaca entre les cançons "Amor a la valenciana". El videoclip d'este tema ha segut el tercer més vist realitzat per artistes valencians al 2022 darrere d'un de ZOO i d'un de La Fúmiga. "Rap d'arrel" ha segut guardonat amb el segon accèsit dintre de la categoria de música popular als premis "Els temps de les arts".  

Les temàtiques de les seues lletres són molt variades i eclèctiques, però apareixen tres constants fonamentals: les arrels –defensar la terra i la llengua–, el feminisme -i la reivindicació de valors socials–, i la festa –visió possitiva de la vida i reivindicació de l'alegria i l'humor–.

Tesa forma part d'un altre projecte musical anomenat El Delito, un grup de rap que comparteix amb altre mc anomenat Jacal. La rapera valenciana també ha treballat com a locutora al programa Sessió Golfa, de la ràdio pública valenciana À punt. A més és una de les pioneres en la realització de tallers de rap i la figura amb més experiència del nostre territori. Solament a 2022 va fer vora de 100 tallers de rap tant de manera autònoma com participant del projecte de Conselleria d'Educació "Rapsodes" i per a altres entitats com Plataforma per la Llengua.

Discografia

2015: El Delito - Modo Fucker (Autoedició)
2017: Al-Tesa (Autoedició)
2019: Rural (Halley Supernova)
2022: Rap d'arrel (Temps Record)
Tesa
Tlfn +34 605679936
info@tesaoficial.com
info@gazpatxofestcultura.com

Created by Loren D

Regreso al contenido